De symboliek van elke vinger

Aan welke vinger draag ik mijn ring?

Het dragen van de ring aan de ringvinger van de linkerhand is een gebruik dat al heel lang terug gaat. Bij de Romeinen stelde men dat er vanuit de ringvinger een ader loopt die récht naar het hart gaat, de 'vena amoris'. Omdat de linker ringvinger een kortere weg heeft naar het hart, dragen gehuwde personen hun ring vaak om dié vinger.
De ringvinger werd bij de Romeinen gelinkt aan Apollo, de god voor cultuur, liefde en schoonheid. 

Maar er zijn uiteraard andere mogelijkheden, waar ook iets voor te zeggen valt.

  • De wijsvinger is gerelateerd aan de Romeinse god Jupiter, en staat symbool voor leiderschap en zelfvertrouwen.
  • De middelvinger is gekoppeld aan Saturnus, de god voor evenwichtigheid tussen goed en kwaad, zoeken naar de waarheid. Symboliseert balans of harmonie. Het dragen van een ring rond deze vinger wijst erop dat je op zoek bent naar die balans, en de ring ondersteunt jou daarbij.
  • De pink is een verwijzing naar de god Mercurius die garant staat voor kracht, communicatie, intuïtie. Draag je je ring rond deze vinger, dan ondersteunt deze je bij je artistieke en creatieve kwaliteiten.
  • De duim, tot slot, is niét vernoemd naar een Romeinse god. Hij staat los van de andere vingers, en symboliseert zo de onafhankelijkheid en de individuele wil.
Elke vinger / capaciteit matcht op zijn of haar beurt ook nog eens met een bepaalde edelsteen. Informeer ernaar bij Anneleen wanneer je een juweel komt bespreken. Maak hier je afspraak.

Juweeladvies op maat? Anneleen Eyckmans staat paraat.

Hou je van de symboliek die gekoppeld is aan persoonlijkheden, vingers en edelstenen in combinatie met juwelen? Maak dan zeker een afspraak bij Anneleen Eyckmans. Zij voelt aan wat er perfect bij je past.