Soorten ringen

Zoveel verkeringen, zoveel soorten ringen

De Halo ring: Deze ring geeft de optische illusie van één grote, briljante diamant centraal bovenop te hebben. In werkelijkheid gaat het om een relatief kleinere steen, die omring is door veel kleinere diamantjes. Dat maakt hem ook plots een stuk budgetvriendelijker. De ring dankt z’n naam aan de Halo, een term uit de astrofysica, die verwijst naar de witte of gekleurde kringen die je bij gunstig weer kan waarnemen rond hemellichamen als de zon en de maan. 

De cocktailring: Deze ring heeft centraal een zeer opvallend grote steen of een opzichtig decoratief ornament. De bloem Annabelle die als rode draad doorheen de collectie van Anneleen Eyckmans loopt, leent zich hier trouwens perfect toe. De naam is afkomstig van de geheime cocktailfeesten ten tijde van de Amerikaanse alcoholdrooglegging in de 30’er jaren. Omdat de elegante glazen geprononceerd werden vastgehouden, zagen financieel onafhankelijke dames er hun gelegenheid in om te etaleren met hun welstand. En een aan het hand waarmee ze dronken een ring te dragen waar je letterlijk niet naast kan kijken.

De solitaire ring: Deze ring wordt vaak aangewend bij een verloving. Bovenop de ring zit een rechtopstaande diamant in een klauwvoet met 4 of 6 tenen. Doordat het licht ook onderaan op de diamant kan invallen, schittert deze, net als de draagster ervan, nog meer dan anders.  

De toi & moi-ring: Deze ring symboliseert in één stuk de harmonie van het koppel. In de ring zitten twee steentjes verwerkt, die verwijzen naar de eigenheid van elk van de individuen. De kleuren en dus de grondstof van de steentjes is steeds zo gekozen dat deze elkaar nog versterken. Deze ring refereert zowel naar de eigenheid van de individuen als de sterke eenheid van het koppel.

Voor welk type ring je ook kiest, Goudsmid Anneleen Eyckmans creëert steeds een uniek, elegant stuk, helemaal op maat van jouw levens- en/of liefdesverhaal.

Een waaier aan types ringen | Bij goudsmid Anneleen Eyckmans uit Haacht

Nog niet echt thuis in het juweellandschap? Goudsmid Anneleen Eyckmans legt het je graag uit. Contacteer haar of spring eens binnen in de winkel om het met je eigen ogen te ervaren.