Trouwen

Sta jij op punt om te trouwen?

Bekijk dan zeker het aanbod van getalenteerde juweelontwerpster en goudsmid Anneleen Eyckmans uit Haacht. Contacteer haar voor een afspraak of spring eens binnen in de winkel. 

De trouwring | Een vleugje geschiedenis

De ring is al sinds eeuwen een teken van eeuwigheid: de ring kent geen begin noch einde, net zoals een diep gewortelde liefdesrelatie idealiter ook verder gaat dan het aardse leven zelf. Ook in de natuur komt de cirkel als dominante en sterke vorm terug. Denk aan de aarde die om zichzelf draait, z'n baan rond de zon, de omtrek van een boom, orkanen,...Het leven op zich is ook een cyclus. Je komt als stof, en gaat ook weer in die hoedanigheid.

Omwille van die symboliek introduceerden de Katholieken in de Middeleuwen de trouwring. Als teken van eeuwig durende sterke verbondenheid. De opening in de ring staat dan weer symbool voor alle gebeurtenissen binnen de relatie: voor- en tegenspoed, de goede en kwade dagen. Ondanks die turbulentie, blijft de ring, en dus de relatie, stabiel. 

Uiteraard hoef je niet katholiek te zijn om met een ring je liefde voor elkaar te veruitwendigen. En anderzijds: er bestaan ook zoveel andere manieren of accessoires om je gelofte van trouw aan je partner te bezegelen: denk aan een huwelijksarmband, een huwelijksketting,...de mogelijkheden zijn legio.

Goudsmid Anneleen Eyckmans uit Haacht staat jullie graag bij met het uitzoeken van een trouw- of verlovingsring of -juweel volledig naar eigen wens. De ontwerpen kunnen in alle tinten goud gemaakt worden. Ook eigen stenen kunnen in een nieuw ontwerp verwerkt worden.

Trouwringen: zeer verfijnde dingen

Een huwelijk leent zich perfect voor de keuze voor een 'eternity ring'. Deze ringen zijn helemaal rondom rond bezet met edelstenen. En benadrukken nogmaals het eeuwige karakter van de leifde voor elkaar. Omdat die elegante bezetting met steentjes geen einde kent. Een mooi alternatief voor de tere liefdevolle bloem Annabelle, die bij Anneleen eyckmans zo vaak centraal staat. In die keuze van steentjes kan je ook weer spelen - of laten spelen - met kleuren, waardoor jouw of jullie ring werkelijk uniek en niet te evenaren is. 

Een greep uit onze trouwcollectie

Interesse in een van onze trouwringen?
Contacteer ons
Kom langs in onze winkel in Haacht (tussen Leuven, Mechelen, Brussel) en neem je tijd voor je verhaal, je idee en je keuze.