Verloven

Verloving

Interesse in een van onze verlovingsringen?
Contacteer ons

De verlovingsring: een duik in de traditie

Met de verlovingsring geef je aan dat de keuze voor je levenspartner gemaakt is, en dat die keuze in een huwelijk zal worden bezegeld. In het verleden was de verlovingsring exclusief van en voor de vrouw, omdat de traditie het wou dat de man de vrouw ten huwelijk vroeg. En die ring was dan het symbool dat je niet meer 'beschikbaar' was. Vandaag ligt dat (gelukkig) helemaal anders. En mag ook de vragende partner in kwestie pronken met een verlovingsring. 

Wat maakt een verlovingsring nu zo eigen? Er is al een lange traditie in het gebruik van steentjes bovenaan de ring. Eerder was dat steevast een diamant of een samenstelling van kleinere diamenten. maar vandaag zijn verlovingsringen met een robijn, saffier of turkoois al lang geen uitzondering meer. En vanzelfsprekend kan er dan ook met kleur worden gespeeld, wat het juweel toch steeds persoonlijker maakt.

Zo laat de veelbesproken 'toi et moi'-ring weer volop van zich horen in het landschap van de verlovingsringen. Een 'toi et moi'-ring onderscheidt zich van andere ringen door het gebruik van twee steentjes, al dan niet in verschillende kleuren en materialen, waarvoor elke steentje een van beide partners symboliseert. Heb je of hebben jullie een eigen steentje waaraan een bijzondere waarde of verhaal hangt? Dan verwerkt Anneleen Eyckmans dat met plezier in een oogstrelend verlovingsjuweel.

Verloving bezegelen? Naast de ring zoveel andere maatregelen

Het is een goede zaak dat er vandaag veel flexibeler wordt omgesprongen met tradities; dat de open geest mag zegevieren. Ook in de symboliek. Zo hoéft de instemming met de huwelijksvraag vandaag niet noodzakelijk betekend te worden met een verlovingsring. Een verlovingsarmband al dan niet met ingelegde steentjes is bijvoorbeeld ook een mogelijkheid. Jij bedenkt het, goudsmid Anneleen Eyckmans  uit Haacht luistert en geeft je verhaal zo subtiel mogelijk vorm in het juweel dat jij wenst of jullie wensen.

Sta jij op punt om je te verloven?

Kom dan zeker een kijkje nemen in het eigen aanbod van Goudsmid Anneleen Eyckmans in Haacht, of dat van haar bevriende ontwerpers en smeden.